Новини

Благотворителна акция и благотворителен пролетен бал

Уважаеми учители и родители,

скъпи ученици от 134.СУ,

Учениците от Ученическия парламент към Националния учебен комплекс по култура – Горна баня се обърнаха към нас с молба за участие в кампанията по набиране на средства за животоспасяваща операция на Самуил Владимиров, техен съученик и приятел.

Самуил вече е опериран успешно в клиника, гр. Хановер. Нашата благотворителна акция е предназначена за осигуряване на средства за провеждането на следоперативна терапия, а тя няма да бъде лека.

Самуил е само на 17 години, отличен ученик, тренира активно баскетбол, обича приятелите и семейството си. Едно силно момче с големи мечти и очаквания от живота.

Нека помогнем на едно семейство да съхрани вярата в човечността.

Нека помогнем на Сами да се върне в училище и спортната зала.

Ученическият съвет на 134.СУ организира благотворителен пролетен бал за учениците от гимназиален етап под надслов „ Пъстри като пролетта в името на живота”.

Поздравления за учениците ни, защото за пореден път доказаха, че са наши възпитаници и са готови да се отзоват на всеки зов за помощ.

Уважаеми родители, на дати 21. И 22.03., по време на родителските срещи в училище, ще бъде оставена благотворителна кутия. Моля, всеки един от Вас, който се чувства съпричастен към идеята го направи.

Сърдечно благодаря на всички наши родители и бивши възпитаници, които без колебание или оправдание се включиха в благотворителния бал на гимназията на 23.03., петък.

Ученическият съвет изказва благодарност на госпожа Бека Лазарова за предоставената възможност, събитието да се проведе в осигурената зала.

Искрено вярвам, че добрите дела правят живота ни по-стойностен.

Весела Палдъмова, директор

Банковата сметка, на която могат да се направят даренията, е: BG65CECB97901004227500 – Боряна Владимирова. PayPal акаунт b.vladimirova@abv.bg Boryana Vladimirova

Ето и информация за Сами в пресата:

https://trafficnews.bg/bulgaria-obshtestvo/mezhdu-zhivota-i-smartta-18-godishno-momche-se-nuzhdae-97426/

Награждаване – конкурс „Живата памет – 75. години от спасяването на бьлгарските евреи и една житейска история“

Уважаеми ученици, уведомяваме ви,че на 26.03 в зала „Америка за България“ ще се проведе церемония по награждаването победителите в конкурса „Живата памет – 75. години от спасяването на бьлгарските евреи и една житейска история“.

Предстоящи родителски срещи

Уважаеми родители, предстоящите родителски срещи ще се проведат както следва:

21. март (сряда) 1.-7. клас и ПГ Начало: 18.00 часа
22. март (четвъртък) 8.-12. клас Начало: 18.00 часа

От ръководството

Училищни телевизионни новини 24/2017-2018 уч. година

В двадесет и четвъртата новинарска емисия на студио МедиуМ за учебната 2017/2018 година може да видите посещението на група израелци по програма Twin program, поднасяне на цветя на Паметника на свободата, както и среща на Групата по иновации и 10 клас със София Коен.

Училищни телевизионни новини 21/2017-2018 уч. година

В двадесет и първата новинарска емисия на студио МедиуМ за учебната 2017/2018 година можете да видите как премина училищния кръг на олимпиадата по История и какво правят учениците в групата по Актьорско майсторство по проект „Твоя час“.

Благодарност

Уважаеми родители, учители и съмишленици в лицето на партньорските организации,
Скъпи ученици,
В края на миналата календарна година,  водени от човешкия си стремеж да направим добро и споделим болката на всяко едно семейство, имащо нужда от помощ, училищната общност участва в две благотворителни събития.
По предложение на Ученическия съвет и с подкрепата на Училищно настоятелство се осъществи набиране на средства за учител с тежък здравосовен проблем и ученици в неравностойно положение. Сумата, събрана на бала на гимназията, е в размер на 1000лв. и прес месец декември  беше предадена на колегата.
Слад предварително проучване сред класните ръководители сумата, събрана от благотворителния базар – 1 970,01лв. се предоставя на ученици, чиито семейства имат нужда от подадена ръка и подкрепа.
Две наши ученички за втора поредна година предоставят личните си средства на конкретни възпитаници от училището, а сумата е в размер на 170 лв. Те безрезервно вярват, че е важно да бъдеш част от голямата идея.
С продадените билети от концерта, посветен на патрона на 134. СУ – Димчо Дебелянов, започва събирането на средства за изграждане на бюст-паметник на поета, сътворил най-нежните и вълнуващи елегии в българската литература. Към събраната сума от 1361лв. учителите прибавиха и 218лв., събрани от благотворителна томбола, организирана от г-жа Бека Лазарова.
Сърдечно благодаря на всички за проявената съпричастност към благотворителните събития! Искрено вярвам, че само добрите дела правят живота ни по-стойностен.
Весела Палдъмова

Празници в училище

На 1. март в 134. средно училище „Димчо Дебелянов“ – София се отбелязаха две събития, които развълнуваха силно училищната общност.

Баба Марта върза мартенички за здраве и радост на всички малки и големи възпитаници. Много от мартеничките бяха изработени саморъчно от учениците и се предлагаха на благотворителния базар.

Празникът Пурим предизвика възторг и въодушевление – пижаменото парти, карнавалните костюми, пъстроцветната украса предизвикаха блясък в очите на децата. Събрани в салона на училището, те играха сценки, пяха песни, танцуваха и дори спортуваха заедно с любимите си учители. А след това се почерпиха с традиционните сладки. На празника присъстваха гости от Израел, както и г-жа Бека Лазарова, представител на фондация „Лаудер“ и г-н Пламен Петров – директор на фондация „ОРТ“ за училището.

Националният празник на България 3. март беше отбелязан ден по-рано. В петъчната сутрин се развяха националните знамена. Всеки клас започна първия учебен час, запявайки националния химн. Учениците изразиха патриотичната си гордост чрез рисунките, с които украсиха коридорите на училището. Петокласниците проведоха открит урок за хайдутите – закрилници на народа, Чавдар войвода  и за поета революционер Христо Ботев. Нашите възпитаници се запознаха и с интересна информация във връзка с историческата дата 3. март. През цялата седмица през междучасията звучаха възрожденските песни на Чинтулов.

 

1 2 3 12