Уважаеми ученици и родители,

Поради извънредната ситуация, свързана с COVID-19, моля да използвате училищната електронна поща за връзка с училищната администрация и ръководство:

mail@hebrewschool-bg.org

Отлагане по обективни причини от обучение в първи клас на деца със специални образователни потребности на територията на София-град

29.03.2019

Отлагане по обективни причини от обучение в първи клас на деца със специални образователни потребности на територията на София-град

Изх. № РУО1–8285/28.03.2019 г.

ДО ДИРЕКТОРИТЕ

НА СТОЛИЧНИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с писмо вх. № РУО 1–8188/27.03.2019 г. на  Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование (РЦПППО) – София-град, Ви уведомявам, че отлагането по обективни причини от задължително обучение в първи клас на деца със специални образователни потребности в София-град се осъществява по реда на чл. 139 от Наредбата за приобщаващото образование. В тази връзка в срок до 30.06.2019 г. родителите на деца със специални образователни потребности, които по обективни причини желаят да отложат децата си от задължително обучение в първи клас за учебната 2019/2020, следва да подадат посочените документи:

1. Заявление по образец от родител на детето или лице, което полага грижи за детето до директора на РЦПППО – София – град /образец № 6 от сайта на РЦПППО – София–град, раздел Документи/.

2. Протокол от лекарска консултативна комисия и/или други медицински документи на детето, включително от изследвания и консултации.

3. Копие от социални и други документи, съдържащи информация от педагогически и други специалисти за развитието на детето, както и препоръки за отлагането му от обучение в първи клас.

4. Копие от удостоверение за раждане.

5. Декларация за обработване на лични данни.

Пакетът с документи се подава в сградата на РЦПППО–София–град, район Слатина, ул. „Владово“ № 1. При представянето на документите, родителите ще бъдат запознати с график за явяване пред  Регионален екип за подкрепа за личностно развитие за деца и ученици със специални образователни потребности.

Моля да сведете горната информация до знанието на родителите, представителите на децата или лицата, които полагат грижи за децата от поверената Ви образователна институция. При необходимост от допълнителна информация се свържете с тел: 02/ 878 02 34.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА

НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

Рош А` Шана

Днес еврейските общности в целия свят празнуват настъпването на Еврейската Нова година.

Ръководството и учителите на 134.СУ поздравяват училищната общност и пожелават чисти мисли и добри дела, благоденствие в домовете.

Ние в днешния ден празнуваме, хапваме ароматни ябълки с мед и сме в очакване на една вълнуваща година.

Шана това!

ТОЛЕРАНТНОСТТА КАТО КУЛТУРА

На 10 октомври 2020 г. от 13,00 до 18,00 часа на столичната улица „Цар Самуил” в отсечката между ул. „Солунска” и ул. „Денкоглу” ще се проведе хепънинг на тема „Толерантността като култура“.

Събитието е организирано от фондация „Въпреки“ с партньори 134.СУ „Димчо Дебелянов“, Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”, Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука”, Derida Dance Center, галериите „Интро” и „Париж”, Полският институт и район „Триадица” и се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа” 2020.

Програма

12 часа: Подреждане на рисунките на учениците по улицата и откриване на изложби с техни творби в галериите „Интро” и „Париж” на улица „Цар Самуил”.

13 часа: Откриване на събитието в Derida Dance Center. Приветствие от представител на Програма „Европа“ на СО. Награждаване с грамоти на участници от училищата – партньори.

14 часа: Спектакълът „Синтетики“ за вредата от пластмасата с хореографията на Живко Желязков.

15 часа: Дискусия в Derida Dance Center с участието на учениците от училищата – партньори на темите:

  • Не съм съгласен с това, което казвате. Но ще пожертвам целия си живот, защитавайки правото ви да изказвате собственото си мнение“ – Волтер.
  • Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Трябва да се борим за правото да проявяваме нетолерантност към нетолерантните” – Карл Попер.

16 часа: Представяне на проекта „Нонумент ” на Стефан А. Щерев и ЛИГНА – Германия  /Оле Фрам, Торстен Михаелсен, Михаел Хюнерс/ – за монумента „Бузлуджа” и отношението към паметниците на миналото – в Derida Dance Center. Номиниран в категорията „Съвременен танц и пърформанс” за наградите „Икар” 2020.

17 часа: „Отразена луна” – дзен импровизации върху вибрациите на тишината – Марина Великова/ Венцислав Благоев – вокал/ тромпет/ пеещи купи/ хармониум/ танпура – джаз на бавното движение

В галерия „Астри” ще има изложба живопис на Милена Матева, специално от Мадрид. Останалите галерии на улицата ще участват със своите планови експозиции, а в музея „Борис Христов” от 18 часа ще има концерт на формация „Musica Dolce”.

Приветствие на ДИРЕКТОРА

Уважаеми гости, за мен е удоволствие и чест да открия учебната 2020/2021 година!

С удоволствие ще представя нашите гости: Негово превъзходителство посланика на Държавата Израел – господин Йорам Ельрон, господин доктор Емил Кало, президент Българска фондация ОРТ

 Ваше превъзходителство, уважаеми родители и учители, мили първокласници, скъпи ученици, днес на 15. септември ние отново сме заедно!

         Днес, във всеки град и малко селце на България, в училищните общности посрещат с вълнение първия учебен ден и трепетно очакват звънецът да призове децата на България в класните стаи.

Скъпи ученици, първият звънец ви призовава да влезете в класните стаи на 134. СУ Димчо Дебелянов с усмивки, удовлетворени от постигнатите резултати от миналата учебна година и готови за нови предизвикателства през идващата. Бъдете здрави, разумни и отговорни към правилата в училище, касаещи обучение в образователна среда в условията на КОВИД

Мили първокласници, ние вярваме , че училището ще бъде за Вас съкровище, в което ще откриете непознати и ценни неща.

Вашите учители с много обич, топлота и разбиране ще ви помогнат да станете уверени и отговорни ученици. Нашите най-малки ученици в училище са най-обичани и какичките и батковците непрекъснато питат как се справят в първи клас. Не се съмнявам, че ще се справите първокласно и ще ни дадете повод за радост.

Скъпи осмокласници, ние вярваме във вашия успешен старт. Вие избрахте 134.СУ, показахте отлични резултати и ще имате възможността да покажете силна мотивация, упоритост и  отговорност  и разгърнете своя потенциал чрез избраните профилирани подготовки. Ще бъдем заедно в празниците и делниците, ще се веселим, пеем, забавляваме заедно, ще търсим пътища едни към други. Убедена съм, че много скоро ще усетите атмосферата на нашата общност и станете част от нея. Успех!

Мили дванадесетокласници, Вие имате възможността да се обучавате в единственото в България училище с преподаване на иврит, Вие  ще имате възможността да споделяте своите знания за историята, литературата, културата на държавата Израел. Имате уникалния шанс да владеете този рядък, древен  и различен език. Поставяйте  си високи цели, така успехът е по-удовлетворяващ.  Ние Ви възпитахме  в общочовешките ценности, да бъдете справедливи и състрадателни, да дарявате щастие и да споделяте болката. Ние Ви научихме, че гражданските права, законност и ред стоят в основата на демократичното общество, че ако искаш да бъдеш ценен трябва да бъдеш най-добрият в избрания от теб път. От сърце Ви пожелавам да изживеете мечтите си.

Уважаеми родители, нека сме заедно в мисията да бъдем истинска училищна общност. Нека възпитаваме децата на 134. средно училище с любов, мъдро и отговорно.

Скъпи колеги, само обичта и проявата на разбиране в нашата отговорна професия може да ни помогне да направим чудеса. И защото е важно да благодарим на този ден по традиция, то аз ще започна.

Благодаря на всички образователни и обществени институции, които ни подкрепят – МОН, РУО – София-град, Столична община, Община „ Възраждане“! Всички институции изпратиха своите поздравителни адреси за първия учебен ден.

Благодаря на дипломатическата мисия на държавата Израел, че винаги са част от нашите празнични настроения.

Благодаря на фондация ОРТ за изграденото доверие и предоставените възможности за развитие на училището!

Благодаря на учителите за тяхната отдаденост и професионализъм, за да бъде 134. СУ едно от най-предпочитаните  училища на територията на София-град.

Благодаря да родителите, че ни подкрепяте, че проявявате разбиране към решаването на проблемите, че ни гласувахте доверието – Вашите ценни деца да са наши ученици!

Благодаря на учениците, че всяка сутрин ме даряват с усмивка, настроение, поздрав и денят ми придобива смисъл!

На 18.09. еврейската общност ще празнува Еврейската нова година, а ние  ще пожелаем тя да е сладка като мед и ароматна като ябълка.  Отново ще броим зърната нара  и сторените добрини, за да запишем имената си в книгата на живота.

Лека,  успешна и присъствена учебна година за учениците и учителите и спокойна за родителите!

Когато сме заедно, страшно няма!

На добър час!

Весела Палдъмова – Ковачева директор на 134. СУ „Димчо Дебелянов“

134. СУ „Димчо Дебелянов“ обявява за учебната 2020/2021 година ограничен брой места за ученици от VІ, Х и XI клас

Уважаеми родители,

Предлагаме на Вашето внимание необходимите документи за кандидатстване за обявените свободни места в  VІ, Х и XI клас:

Необходими документи:

За  VІ клас:

§ Заявление за прием за учебна  2020/2021 година

§ Копие от бележник за завършен 5-ти клас или справка за годишни оценки от ел. дневник

За Х клас:

§ Заявление за прием за учебна  2020/2021 година

§ Копие от бележник за завършен 9-ти клас или справка за годишни оценки от ел. дневник

За  XI клас:

§ Заявление за прием за учебна  2020/2021 година

§ Копие на Удостоверението за завършен първи гимназиален етап 

Откриване на учебната 2020/2021 година

Уважаеми родители, партньори и колеги,

Мили ученици,

Предстои откриването на новата учебна година, 15.09. е ден изпълнен с трепетно очакване, настроение и слънчеви усмивки!

Ние, вашите учители, сме нетърпеливи и готови за нова среща с Вас учениците на 134.СУ. Всички заедно сме готови да  приемем  предизвикателства и да покажем, че винаги можем да разчитаме едни на други, че в основата на успеха се крие мотивацията да бъдеш най-добрият. 

Както всички български училища, така и ние ще отворим училищните врати в условията на COVID 19. Затова и този ден ще бъде по-различен, но това няма да се отрази на празничното ни настроение.

На официалната церемония по откривате на учебната година ще присъстват учениците от: първи, втори, осми и дванайсети клас. Останалите ученици ще започнат учебната година с час на класа и поздравления от ръководството на училището в училищната сграда.

Ще Ви запознаем със създадената организация за деня:

Нашите най-малки ученици, първокласниците, и техните родители ще бъдат посрещнати за влизане в училищния двор от към улица “ Пиротска“, гаражна плъзгаща врата, в периода от 9.15ч. до 9.50ч. Техните първи учители ще ги посрещнат и организират за предстоящата официална церемония. След  нея ще бъдат отведени в сградата на ОДЗ 1, за да видят своите класни стаи и усетят училищната атмосфера. Родителите им ще ги изчакат търпеливо в училищния двор и ще имат възможност да се запознаят едни с други. Скъпи родители, в продължение на много години ще бъдете заедно и в името на нашите ученици е от изключително значение изграждане  на взаимоотношения на доверие и разбирателство в училищната общност.

Учениците от втори клас ще бъдат предадени на своите учители от към улица “ Брегалница“, бяла гаражна врата. Те ще имат честта да участват в официалната церемония и след нея ще бъдат предоставени лично на родителите си в 10.40ч. от същата позиция. За жалост няма да присъстват техните родители, по разбираеми причини.

Учениците от осми и дванайсети клас ще влезнат през централен вход в 9.00ч. и ще проведат своя първи час на класа от 9.10ч. до 9.50ч. в съответните кабинети: 21-12а, 22-12б, 23-12в, 24-8а, 25-8б, 26-8в , след това ще се включат в официалната церемония по откриване на учебната година. След приключване на церемонията осмите и дванайсетите класове ще напуснат училищния двор през изход от към улица “ Пиротска“, плъзгаща гаражна врата.

Останалите ученици ще бъдат допуснати в училищната сграда от 11.00ч. до 11.10ч., както следва:

Начален етап, трети и четвърти клас, влизат през централен вход и се качват в класните си стаи. Учителите на третите класове ще създадат необходимата организация за качване в класните стаи

Прогимназиален етап, от пети до седми клас, влизат през централен вход: 21 каб. – 5а, 22 каб. – 5б, 23 каб. – 5в, 24 каб.- 6а, 25 каб. – 6б, 26 каб. – 6в, 46 каб.-7а, 47 каб. – 7б, 39 каб.-7в;

Гимназиален етап от девети до единайсети клас :

Учениците от девети и десети клас влизат от към вход – двор и се насочват към ляво крило и 0 етаж, както следва: 30 каб.- 9а, 31 каб.- 9б, 32 каб. – 9в; 27 каб. – 10а, кабинет по химия -10б, 2 кабинет – 10в клас;

Учениците от единайсети клас влизат през вход от към училищния стол и се качват направо на ет.3, както следва: 56 кабинет – 11а, 61 кабинет – 11в, зала Америка за България-11б;

На всички пожелаваме здраве, бодро настроение и училищно вдъхновение!

Успешна учебна година!

Напомняме на всички ученици, че задължително е носенето на предпазни маски/шлемове. Моля да се запознаете с Правилата за образователен процес в условията на COVID 19, качени на училищния сайт (в секция COVID-19). Те имат задължителен характер за всеки член на училищната общност и се основават на Насоките спуснати от МОН.

Моля, следете училищния сайт за актуална информация. 

Училищно ръководство

ОДОБРЕНИ ЗА СЪБЕСЕДВАНЕ КАНДИДАТИ ЗА УЧИТЕЛ ПО МАТЕМАТИКА

На 28.08.2020 г. комисията за подбор на служители, определена със заповед № 1144/17.08.2020 г. на директора на 134. СУ „Димчо Дебелянов“, проведе заседание за подбор на кандидати и допускане до събеседване за позицията „Учител по математика в гимназиален етап“.

График на събеседванията на 2.09.2020 г.

9:00 – 9:15 ч. – Марио Стоянов

9:15 – 9:30 ч. – Симеон Йорданов

9:30 – 9:45 ч. – Анелия Минчева

След събеседванията комисията ще оповести на сайта на училището избрания кандидат.

Телефон за контакт: 02 931 06 86

С уважение,

Весела Палдъмова-Ковачева,

Директор на 134. СУ „Димчо Дебелянов”

1 2 3 38