Международно признание за учители от 134. СУ

На 1. и 2. декември 2016 година в Тайпе, Тайван, се проведе международната конференция „Global Technology Leadership & Instructional Technology Summit“, организирана от Taiwan Technology Leadership and Instructional Technology Development Association, в която взеха участие над 200 учители от различни държави като Тайван, Китай, Хонг Конг, Сингапур и други. Специалeн гост на събитието бe Ивайло Иванов, ръководител на “Център за високи постижения в образованието” към 134. СУ „Димчо Дебелянов“.

В първия ден от конференцията бяха представени успешни модели на използване на системата на фирмата AClass в различни държави и новите функционални възможности. Самс Янг, вицепрезидент на фирмата производител, в своята презентация използва кратък видеоклип от час с използване на TBL модела в нашето училище с учител Мадлена Колчева.

През втория ден участниците в конференцията наблюдаваха уроци в училище и дискутираха предизвикателствата пред учителите при използване на тези технологии.

В сборника на конференцията с добри практики от света бе поместена информация за използването на иновативните технологии в двете учебни заведения в София, като бе представено развитието в последните 2 години със снимки от педагогически ситуации, часове и провели се семинари за популяризиране на натрупания опит.taiwan1

taiwan2
В рамките на конференцията бяха връчени и сертификати за постижения в разработване на иновативни модели на преподаване с новите технологии в провелия се през първата половина на 2016 международен конкурс Innovative Smarter Lecture Award. От българска страна с награди бяха удостоени учителите Мадлена Колчева, Гергана Георгиева и Вяра Горанова от 134. СУ.