Участие на учители от 134. СУ в световно изложение за образователни технологии

За поредна година в изложбения център ExCeL в Лондон се проведе световното изложение за технологии в образованието Bett Show. Събитието се състоя от 25 до 28 януари 2017 година.

На своята територия залата посрещна над 45 000 посетители от 138 страни. Изложбените щандове бяха над 250, като през тази година се открои голямото разнообразие на интерактивни дисплеи, разнообразни  решения за зареждане на таблети за работа в клас и различни системи за обучение по роботика.

За втора поредна година на щанда на тайванската фирма AClass имаше участие на учители от България. Ивайло Иванов, Мадлена Колчева и Гергана Георгиева представиха развитието на различни иновативни технологични решения, използвани в 134. СУ през последните години. Мадлена Колчева, учител по физика и Гергана Георгиева, учител по химия показаха опита на 134 СУ „Димчо Дебелянов“ при въвеждането и популяризирането на модели на умни класни стаи.

В нашето училище активно се използват различни модели в обучението по природни науки от 2015 година насам. Мадлена Колчева представи възможностите на облачната система на AClass за анализ на ученическите постижения, а Гергана Георгиева – работата с приложението за мобилни телефони HiTA за бързо събиране на писмени работи с цел коментар и сравняване на постигнатото в реално време.

В рамките на изложението на българските участници бяха връчени сертификати за постиженията им  в разработване на иновативни модели на преподаване с новите технологии.  На всички бяха изказани най-добри пожелания да продължават с търпение и усърдие своята работа и да бъдат целеустремени към нови високи резултати.

Ето и моменти от събитието: