134 СУ „Димчо Дебелянов“ с награда „Шофар“

На 22 април 2017г. в Зала „Йерусалим” на Еврейския културен дом в София се проведе официалната церемония за връчване на годишните награди „Шофар” 2016.
На церемонията 134 СУ „Димчо Дебелянов“ бе отличено с годишна награда „Шофар“ за 2016 година в категорията „За успешно реализиран проект през изминалата година“.

Специален гост на церемонията бе цигуларят Марио Хосен, известен още като „българският Паганини“.

Шофарът е най-стария музикален инструмент – обикновено е изработен от рог на овен. С него на Рош а Шана (Еврейската Нова година) се тръби, за да накара всеки човек да премисли делата си и да поиска прошка за грешките си. Тръбенето на шофара напомня и за даването на Десетте Божи заповеди. Според древните мъдреци посланието на шофара е: „Събудете се от сън и помислете за делата си. Спомнете си за Създателят и се върнете към него, в покаяние. Не бъдете от онези, които губят реалността в преследване на сенките и прахосват годините си в търсене на празното, което не може да ги ползува или избави. Погледнете добре в душите си и обърнете внимание на постъпките си. Изоставете лошите си мисли и пътища, върнете се към Господ и той ще има милост към вас”.