Кабинети на бъдещето

Уважаеми родители и ученици,

на 22.11.2018г. в училището ни се откри Център по природни науки, който предоставя възможности за използване на най-висок клас дигитални  образователни модели, които представят триизмерни изображения на представените обекти в предметните области: биология и здравно образование, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда.
Закупеният продукт  zSpace е комбинация от последно поколение компютърна система и специализиран софтуер със специален 3D  стереоскопичен дисплей, насочена към нуждите на образованието. Чрез прилагане на различни интериорни решения в кабинетите и  чрез иновативните технологични конфигурации на системата се стремим  часовете да се превърнат във вълнуващи преживявания за учениците.
Това е пети пореден проект, реализиран съвместно с партньорската за училището фондация – ОРТ. 134. СУ винаги активно е участвало в реализирането на съвместните проекти, към момента финансовото участие на институцията е в размер на 39 012 лв.
Идейният проект е авторски и зад него стоят имената на Пламен Петров, Цвета Лашкова, Явор Стоянов, които залагат на новата визия на учителя – професионалист, който увлича учениците със знание, самочувствие и страст.
Гости на събитието бяха: господин Роберт Зингер, вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, госпожа Виолет Дяченко, зам.-посланик на държавата Израел, зам.-министър на МОН – госпожа Таня Михайлова, госпожа Ваня Кастрева, началник на РУО на МОН, госпожа Гергана Паси, председател на Дигитална национална коалиция, госпожа Светлана Ломева, председател на Асоциация за развитие на София, господин Алек Оскар, председател на ОЕБ Шалом и много съмишленици и личности, съпричастни на идеята за модерно и иновативно образование.
Кабинетите бяха официално открити от д-р Емил Кало, президент на Българска фондация ОРТ, г-н Владимир Дрибински, програмен директор на Световния ОРТ, г-жа Всела Палдъмова, директор на училището и г-жа Таня Михайлова, зам.-министър на МОН.
Надяваме се учениците да оценят възможностите на Центъра по природни науки и да покажат лична отговорност към неговото опазване. 
Госпожа Весела Палдъмова заяви, че изграждането на модерна образователна среда провокира учителите към проява на по-висок професионализъм, креативност и творческо вдъхновение.
Вижте видео от откриването: