Големият до мен

На 20 април 2019 година за десета поредна година в нашето училище се проведе състезанието по информационни технологии „Големият до мен“. В него участват ученици от 5 до 7 клас, заедно със свой по-голям роднина или приятел.

Темата на състезанието бе „Медийна грамотност и критично мислене“. Организатори са Столична община, РУО – София-град, Асоциацията за развитие на София, Българска фондация ОРТ, ДЗЗД „Обучение“.

Най-многобройни бяха участниците от 105. СУ „Атанас Далчев“ и 125. СУ „Проф. Боян Пенев“.

Състезателите от 5 клас трябваше да създадат три графични знака за правила за безопасен интернет. Победител в категорията е Калина Павлова от 105. СУ „Атанас Далчев“.

Участниците в 6 клас първо отговориха на 16 въпроса, като ползваха вотинг система за гласуване, а след това трябваше да направят плакат на тема „Градски хакатон по медийна грамотност“.

Първенец е Симона Симеонова от 105. СУ „Атанас Далчев“.

В категорията 7 клас задачата бе да се направи презентация на тема „Медийна грамотност и критично мислене“, в която се представят резултати от анкетно проучване сред ученици по темата.

Първото място в тази категория е за Гергана Николова от 140. СУ „Иван Богров“.

След изпълнение на състезателните задачи за по-големите участници в него комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП-МВР, изнесе лекция за безопасния интернет и децата, а пред учениците имаше лего предизвикателство да направят името на състезанието от цветя с лего части.

За всички участници беше организиран и кетъринг.

През целия ден в училище се провеждаше и Ден на отворените врати, в който родители научиха за обучението в училище и разгледаха училищната сграда.