Успешна учебна 2019/2020 година!

Уважаеми гости, за мен е чест да открия учебната 2019/2020 година! 

С удоволствие ще представя нашите гости: Негово превъзходителство посланик – агреe на Държавата Израел – господин Йорам Елрон, господин Емил Кало, член на борда на Световния ОРТ и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, господин Иван Таков, представител на СОС,  господин Давид Халеба и Виктория Халеба, госпожа Маргарита Левиева, председател на Училищно настоятелство, госпожа Елена Гоцева, председател на Обществения съвет към Училището. 

Ваше превъзходителство, уважаеми родители и учители, скъпи ученици, днес на 16. септември ние отново сме заедно! 

 Дворът е изпълнен с усмивки, настроение и очакване за ново начало. Ние сме част от една силна, значима и обединена общност, в която присъства взаимно уважение, толерантност, подкрепа. В първите седем години от човешкия живот семейството ни възпитава какво е добро и зло, кое е красиво и грозно,  че на този свят има страдащи, нямащи и различни хора. Но училището ни учи как да бъдем хора, как да бъдем личности, то ни показва как да се уважаваме, как да обичаме род, народ, родина, как да проявяваме състрадателност и съзидателност, как да се преборим със страховете си, за да бъдем уверени и успяващи, как да прозрем, че знанието ни води към духовно извисяване. 

Мили първокласници, ние вярваме , че училището ще бъде за Вас слънчице като това зад мен, което ще топли вашите мънички сърчица. 

Скъпи осмокласници, ние вярваме във вашия успешен старт. В 134.СУ  ще имате възможност да разгърнете своя потенциал чрез избраните профилирани подготовки. 

Ваше превъзходителство, нашите дванадесетокласници са бъдещите мисионери, които не само в България, но и в целия свят ще могат да популяризират своите знания за историята и културата на Държавата Израел, да говорят за традициите и развитието на еврейския народ. От сърце им пожелаваме да изживеят мечтите си. 

Уважаеми родители, нека бъдем заедно в мисията си да бъдем истинска училищна общност. Отговорно, мъдро и с любов да възпитаваме децата на 134. средно училище. 

Скъпи колеги, само обичта и проявата на разбиране в нашата отговорна професия може да ни помогне да направим чудеса. И защото е важно да се научим да благодарим, то аз ще започна. 

Благодаря на всички образователни и обществени институции, които ни подкрепят – МОН, РУО – София-град, Столична община, Община „ Възраждане“! 

Благодаря на фондация ОРТ за изграденото доверие и признателност към училището! 

Благодаря на три дами, за които няма празнични дни в съдействието към училището – г-жа Маргарита Левиева, госпожа Елена Гоцева, госпожа Илиана Марцолова! 

Благодаря на господин Камен Генчев и госпожа Калина Милева за щедрата дарителска подкрепа! 

Благодаря на учителите за тяхната всеотдайност и професионализъм, за да бъде 134. СУ едно от най-предпочитаните  в София. 

Благодаря да родителите, че ни гласувахте доверието Вашите най-скъпи деца да са наши ученици! 

Благодаря на учениците, че всяка сутрин ме даряват с усмивка и поздрав и денят ми придобива смисъл! 

Само след дванайсет дни еврейската общност ще празнува Еврейската нова година, а ние си ще пожелаем тя да е сладка и колкото са зърната на нара, толкова да са сторените добрини от нас. 

Лека и успешна учебна година за учениците и учителите и спокойна за родителите!  

На добър час!