Приветствие на ДИРЕКТОРА

Уважаеми гости, за мен е удоволствие и чест да открия учебната 2020/2021 година!

С удоволствие ще представя нашите гости: Негово превъзходителство посланика на Държавата Израел – господин Йорам Ельрон, господин доктор Емил Кало, президент Българска фондация ОРТ

 Ваше превъзходителство, уважаеми родители и учители, мили първокласници, скъпи ученици, днес на 15. септември ние отново сме заедно!

         Днес, във всеки град и малко селце на България, в училищните общности посрещат с вълнение първия учебен ден и трепетно очакват звънецът да призове децата на България в класните стаи.

Скъпи ученици, първият звънец ви призовава да влезете в класните стаи на 134. СУ Димчо Дебелянов с усмивки, удовлетворени от постигнатите резултати от миналата учебна година и готови за нови предизвикателства през идващата. Бъдете здрави, разумни и отговорни към правилата в училище, касаещи обучение в образователна среда в условията на КОВИД

Мили първокласници, ние вярваме , че училището ще бъде за Вас съкровище, в което ще откриете непознати и ценни неща.

Вашите учители с много обич, топлота и разбиране ще ви помогнат да станете уверени и отговорни ученици. Нашите най-малки ученици в училище са най-обичани и какичките и батковците непрекъснато питат как се справят в първи клас. Не се съмнявам, че ще се справите първокласно и ще ни дадете повод за радост.

Скъпи осмокласници, ние вярваме във вашия успешен старт. Вие избрахте 134.СУ, показахте отлични резултати и ще имате възможността да покажете силна мотивация, упоритост и  отговорност  и разгърнете своя потенциал чрез избраните профилирани подготовки. Ще бъдем заедно в празниците и делниците, ще се веселим, пеем, забавляваме заедно, ще търсим пътища едни към други. Убедена съм, че много скоро ще усетите атмосферата на нашата общност и станете част от нея. Успех!

Мили дванадесетокласници, Вие имате възможността да се обучавате в единственото в България училище с преподаване на иврит, Вие  ще имате възможността да споделяте своите знания за историята, литературата, културата на държавата Израел. Имате уникалния шанс да владеете този рядък, древен  и различен език. Поставяйте  си високи цели, така успехът е по-удовлетворяващ.  Ние Ви възпитахме  в общочовешките ценности, да бъдете справедливи и състрадателни, да дарявате щастие и да споделяте болката. Ние Ви научихме, че гражданските права, законност и ред стоят в основата на демократичното общество, че ако искаш да бъдеш ценен трябва да бъдеш най-добрият в избрания от теб път. От сърце Ви пожелавам да изживеете мечтите си.

Уважаеми родители, нека сме заедно в мисията да бъдем истинска училищна общност. Нека възпитаваме децата на 134. средно училище с любов, мъдро и отговорно.

Скъпи колеги, само обичта и проявата на разбиране в нашата отговорна професия може да ни помогне да направим чудеса. И защото е важно да благодарим на този ден по традиция, то аз ще започна.

Благодаря на всички образователни и обществени институции, които ни подкрепят – МОН, РУО – София-град, Столична община, Община „ Възраждане“! Всички институции изпратиха своите поздравителни адреси за първия учебен ден.

Благодаря на дипломатическата мисия на държавата Израел, че винаги са част от нашите празнични настроения.

Благодаря на фондация ОРТ за изграденото доверие и предоставените възможности за развитие на училището!

Благодаря на учителите за тяхната отдаденост и професионализъм, за да бъде 134. СУ едно от най-предпочитаните  училища на територията на София-град.

Благодаря да родителите, че ни подкрепяте, че проявявате разбиране към решаването на проблемите, че ни гласувахте доверието – Вашите ценни деца да са наши ученици!

Благодаря на учениците, че всяка сутрин ме даряват с усмивка, настроение, поздрав и денят ми придобива смисъл!

На 18.09. еврейската общност ще празнува Еврейската нова година, а ние  ще пожелаем тя да е сладка като мед и ароматна като ябълка.  Отново ще броим зърната нара  и сторените добрини, за да запишем имената си в книгата на живота.

Лека,  успешна и присъствена учебна година за учениците и учителите и спокойна за родителите!

Когато сме заедно, страшно няма!

На добър час!

Весела Палдъмова – Ковачева директор на 134. СУ „Димчо Дебелянов“