СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ

Отборът на 134. СУ „Димчо Дебелянов“ зае второ място в Ученическото състезание “ В добра глава, сто ръце“, проведено на 27.октомври 2020 г. Нашите петокласници се представиха отлично, но отстъпиха на силния отбор на СМГ, който участва онлайн.

Изявата се организира от фондация „Детето и фолклора“, под егидата на Столична община по програма „Социални иновации 2020“. Тя дава възможност на децата с радост да черпят от съкровищницата на народната мъдрост.

Десетки български пословици и поговорки вече знаят Албена Любомирова, Белослава Станиславова и Рая Павлова от 5 а клас и Габриела Иванова и Яна Кръстева от 5 б клас. Те истински се забавляваха, тълкувайки смисъла на народните умотворения. Взискателното жури оцени високо задълбочеността и логичността в отговорите на нашите представители. Бяха спазени всички противоепидемични мерки, което остави създаването на нови приятелства с учениците от другите училища за някой следващ път.

За всяко време може да се намери подходяща пословица. За усложнената днешна ситуация бихме казали: „Мисли добро, да не те стига зло“.

На 03.11.2020г. от 14.30ч., отборът с ръководител госпожа Цветелина Георгиева, учител по български и литература, е поканен да сподели своите впечатления от участието си в Българска свободна телевизия.

Да им пожелаем успех!