Завинаги в сърцето на училищната общност

Учители и ученици, цялата училищната общност, приемаме д-р Емил Кало като личност обаятелна, интересна, впечатляваща. След дългогодишната работа с него разбрахме, че може да бъде бащински топъл, учудващо смирен и неизменно вдъхновен. Ерудиран и горд, мечтателен и талантлив, умен и толерантен, той винаги е оставал стъпил на земята, с чувство за хумор и готов на диалог в името на хармонията.

Президент на ОРТ България и дългогодишен член на борда на World ORT – най-голямата еврейска образователна фондация в света, той повече от 15 години е истинска опора не само за ръководството на 134. СУ „Димчо Дебелянов“ – ORT School, а и за нас – учителите и учениците от училището, защото винаги сме разчитали на неговото одобрение и на неговата подкрепа дори за най-смелите си проекти, свързани с творчество, предприемачество и иновативност в технологиите. Единомислието между ръководство и фондация ни даваше увереност, че можем да постигнем всичко.

Надяваме се, че от мястото, на което днес отпътува, д-р Кало ще продължава да ни дава крила и сили да гоним мечтите си, защото той самият е истински мечтател!

Ще го харесваме и ще го обичаме завинаги!