15. септември 2021

Под мотото „Бъдещето е при нас“ премина тържеството за откриването на учебната година в 134. СУ „Димчо Дебелянов“-ORT School с изучаване на иврит и английски език. Наред с г-жа Весела Палдъмова, директор на училището, благопожелания към учителите и учениците отправиха Н. Пр. Йорам Елрон, посланик на Държавата Израел в България, г-н Пламен Петров, директор на Българска фондация ОРТ, проф. Евгений Сачев, представител на Обществения съвет.

Комендант на церемонията бе г-жа Ани Стоянова, барабанчици – Антония от Х А клас и Теодора от VІІ В клас, знаменосци – Виктория, Габриела и Мила от Х А клас, Александър от Х В клас, със звънеца видяхме Себастиан от ІХ В клас, с менчето като добър орисник се представи Н. Пр. Йорам Елрон, а от сцената се изявиха Косара от І В клас, Мартин от VІ В клас, Соня и Борис от ІХ Б клас.

Изненадата тази година поднесоха директорът и учителите, които взривиха сцената под звуците на Jerusalema. Спонтанни хора се извиха, докато Мартин от VІ В клас изпълняваше превърналата се в традиция „Рипни, Калинке!“, а първолачето Косара умили всички ни с изпълнението си. Двамата водещи допринесоха за настроението, радост и светлина струеше от празника. Надяваме се Бог да дари цялата училищна общност и всички хора по света с вяра, здраве, мир и благоденствие!

Успешна нова учебна година!