Денят на детето – празник в нашето училище, разкрил неочаквани таланти

На 1 юни – Деня на детето, учениците от пети и шести клас имаха час на талантите. Традиционния урок по български език и литература те превърнаха в празник – не само показаха своите умения в областта на изкуството, спорта, конструирането, кулинарията и сладкарството, но и разказаха за своите интереси, за усилията, които са положили, за да достигнат настоящото ниво.

Учениците от V а клас се впечатлиха от грациозността на София и от усилията, които полага, за да танцува на палци с лекота, пренебрегвайки болката. Възхитиха се от изяществото на Слава и научиха, че то се придобива с години в репетиционната зала и на сцената. Научиха, че някои от анимационните и игралните филми се дублират от Алекс. А той разказа за подготовката, която е получил, и описа работата в звукозаписното студио. Рая разказа за участието си в нов български филм и за особеностите на снимачния процес, както и за огромното удоволствие от актьорската си работа. Тя впечатли и със сладките, които сама беше приготвила и с които почерпи съучениците си. Вики Златева показа медалите си от състезания по фехтовка и обясни какви качества развива този спорт. Биляна донесе грамотите и наградите си за актьорско майсторство и изигра един етюд със Зорница. Мария впечатли с многобройните си медали по баскетбол и спортни танци и сподели колко скъп спомен за нея е всеки от тях. Диана, Янислав, Дамяна и Вики Мулетарова показаха свои рисунки. Научихме, че Дамяна рисува икони, Вики – аниме, а Янислав обича и да конструира. Никол Манчева и Зорница изненадаха с интереса си към морзовата азбука и показаха как се използва.

В шестите класове също беше весело. В VI а Любов показа майсторско изпълнение на прелюд от Бах и на джаз композиция. Йосиф нареди кубчето на Рубик за 54 сек., но изтъкна, че съвсем скоро е постигнал личен рекорд от 45 сек. Анна-Мария и Албена донесоха огромни колекции от медали, получени на различни състезания, и разказаха за най-важните моменти в спорта. Анна-Мария не само напредва в джудото, но и рисува. Свои картини показа и Елена, която експериментира с различни техники. Белослава показа на класа как се играе Малешевско хоро и разказа за прекрасните изживявания, които и носят народните танци. Научихме още, че любимият спорт на Стефания са ските, че Леа, Анита и Албена измислят реклами.

И в VI б открихме таланти, за които не подозирахме. Освен че обичат да разказват весели истории, учениците там пеят и танцуват. Габриела и Дерия показаха свои рисунки. Матей обясни какви неща конструира сам. Научихме как се прави „сиромашка баница“. Рая показа снимка на торта от спанак, която сама е приготвила, и даде рецепта за закуска – палачинки с оризово брашно.

Часовете започнаха с песни и завършиха с танци. А децата напуснаха училище с весел смях, защото за тях празникът продължава.