Благотворителност 2020 – “ Разходи, осинови или дари питбулче“, инициатива на Ученически съвет към 134.СУ и с доброволната подкрепа на училищната общност

Зов за съпричастност от Ученическия съвет към 134. СУ

Помогнете на приюта за бездомни кучета в с. Долни Богров – „ Разходи, осинови или дари питбулче“

Уважаеми родители и колеги,

Скъпи ученици, малки и големи, ученолюбови и не толкова, любознателни, но добри по сърце и душа, защото ние Ви научихме да бъдете такива – състрадателни и отзивчиви към нуждата и болката на другите хора.

В продължение на 13 години ние организираме различни благотворителни събития и вече те са близо тридесет. Поздравления! В тях се включва цялата училищна общност.

Само преди две години ние подпомогнахме фондация „Четири лапи“ и предоставихме средства за отглеждането на едно кученце в продължение на една година. Искрено вярвам, че днес това „наше кученце“  уверено помага в изпитанията на своя стопанин.

Днес, Ученическият съвет представя на Вашето внимание направен от тях филм за условията и историята на приюта за изоставени кучета в Долни Богров. Идеята е изцяло тяхна и аз вярвам, че всички ние отново ще участваме, независимо от пандемията.

Искам да споделя и малко лични впечатления за тези, които ще поискат домашен любимец.

Вие трябва да го приемете в дома си с обич и нежност, трябва да му отделяте всяка свободна минута, трябва да разбирате какво се опитва да ви каже с очи, защото в очите му ще се чете всичко – молба за разходка или лакомство, привързаност и признателност, безрезервно приятелство. Казвам го като лично преживяване…..

Ходили ли сте в Нидерландия? Аз не съм. Но това е единствената страна, в която няма изоставени домашни любимци. Наскоро е съобщено, че в страната няма бездомни кучета и котки. Правителството е успяло да постигне това, без да навреди на нито едно животинче. Освен това в страната съществуват закони, забраняващи насилието срещу животни. Ние също сме страна от Европейския съюз, но фактите говорят друго.

Вие, учениците на 134. СУ, можете да промените това след време. Не трябва да сме повече свидетели на издевателствата над беззащитни животни, нито на брутални боеве на кучета, на които се правят залагания.

В училището Ученическият съвет ще постави кутия за набиране на средства, а останалите средства ще се превеждат по банковата сметка на приюта. Моля да бъде посочено при банкирането „ благотворителност 134. СУ“. А тези, които ще разходят кученца или ще занесат продукти на място, нека предоставят снимки за публикации в училищния фейсбук.

Животът е такъв, какъвто го направим. Само от нас зависи дали ще помогнем в дадена кауза, или ще останем безразлични. И пак повтарям, важно е да бъдете амбициозни, да имате отлични оценки, но по-важно е да бъдете човечни.

Благодаря на всички участници в създаването на един толкова истински филм:

https://134sousofia-my.sharepoint.com/personal/n_tsvetkova_134sousofia_org/Documents/Attachments/kucentsa.mp4

С уважение и огромна признателност за всички съвместни добрини,

Весела Палдъмова -Ковачева

Срок за участие в благотворителната инициатива от 1.12.2020г. до 31.01.2021г.

Банкова сметка на Училищно настоятелство:

Първа инвестиционна банка
IBAN:BG65FINV915010UB050523

Моля като основание да пишете „ДАРЕНИЕ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ“.

 
С дарените средства ще се закупят храна, медикаменти, одеяла и др. за кучетата от приюта в Горни Богров.